020 - 262 1630

Professionele profielkeuzetest havo/vwo

The Bridge Career is al 10 jaar de meest gebruikte profielkeuzetest (havo/vwo profielen) door particulieren, organisaties en scholen in Nederland. De best beoordeelde profielkeuzetest voor havo en vwo scholieren. Je kunt deze test los bestellen. Na het invullen is het rapport direct beschikbaar. 

Wat is een profielkeuzetest?

In het derde jaar van de havo en het vwo kiezen leerlingen een profiel. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden. Twijfels over de profielkeuze? The Bridge Career is een zeer uitgebreide professionele profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt.

Hoe werkt deze profielkeuzetest?

The Bridge Career is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk havo- of vwo-profiel de voorkeur ligt. Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Na het invullen van de test is direct een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuzerapport beschikbaar. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit. De scholier is ongeveer 30 minuten bezig met de test. 

Profielkeuzetest bestellen

 • Je kunt hier een profielkeuzetest havo/vwo (The Bridge Career) bestellen;
 • Ook beschikbaar voor particulieren;
 • Selecteer 'Profielkeuzetest havo/vwo' op de bestelpagina;
 • Wij zetten de profielkeuzetest binnen 30 minuten voor je klaar;
 • Het rapport wordt na afloop per e-mail aan je verzonden.

Voorbeeldrapport: profielkeuzetest havo/vwo

Neem hier een kijkje naar een voorbeeld van het rapport van de profielkeuzetest havo/vwo. Dit rapport presenteert je scores op bijna alle mogelijke hbo- en wo-beroepen en sorteert je voorkeuren voor alle hbo- en wo-/masteropleidingen in Nederland van hoog naar laag. Aan het einde van het rapport wordt aangegeven welk havo-/vwo-profiel het best aansluit bij jouw interesses en capaciteiten.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Kenmerken van deze profielkeuzetest voor havo- en vwo-profielen

De havo/vwo profielkeuze is belangrijk voor de vervolgopleiding. Voor een studie op het hbo of de universiteit wordt specifieke voorkennis verwacht. Een bepaald profiel of vak kan dan een vereiste zijn voor toelating tot de studie. Het is dus raadzaam om daar rekening mee te houden bij de profielkeuze.

 • De meest uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo die verkrijgbaar is;
 • Duur: 35 minuten;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Ook beschikbaar in het Engels;
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Geen wachttijden, vandaag nog getest.

Waarom een professionele profielkeuzetest voor havo/vwo?

The Bridge Career is de meest uitgebreide profielkeuzetest die in Nederland verkrijgbaar is. Zoek je een test om betrouwbaar de profielvoorkeur bij scholieren te achterhalen? Maak dan gebruik van The Bridge Career. Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. De profielkeuze havo/vwo is een belangrijke stap en zeker de moeite waard om wat tijd aan te besteden. Zo voorkom je dat het verkeerde profiel wordt gekozen. Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuze rapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit bij de interesses van de scholier.

The Bridge Career profielkeuzetest: een effectief hulpmiddel voor havo/vwo scholieren

Voor havo- en vwo-scholieren die voor de belangrijke taak staan om een studiekeuze te maken, biedt The Bridge Career profielkeuzetest een waardevolle ondersteuning. Deze test is speciaal ontworpen om deze scholieren te helpen hun unieke talenten, interesses en vaardigheden te ontdekken, wat cruciaal is voor het kiezen van een passende vervolgopleiding.

Functionaliteit: Door het online invullen van The Bridge Career test krijgen havo- en vwo-scholieren inzicht in verschillende aspecten van hun persoonlijkheid. De test matcht persoonlijke kenmerken met potentiële studierichtingen en beroepen, resulterend in een gepersonaliseerd profielkeuzerapport. Dit rapport biedt niet alleen inzicht in de sterke punten van de scholier, maar geeft ook suggesties voor studiegebieden die goed aansluiten bij hun profiel.

Doelgroep: Deze test is bijzonder nuttig voor havo- en vwo-scholieren die moeite hebben met het kiezen van de juiste vervolgopleiding. Het is een ideaal hulpmiddel voor diegenen die tussen verschillende vakgebieden twijfelen of nog geen duidelijk beeld hebben van hun toekomstige studie.

Voordelen voor havo/vwo scholieren:

 • Diepgaand Zelfinzicht: Een duidelijk beeld van persoonlijke eigenschappen en interesses.
 • Onderbouwde Studiekeuzes: Richting en bevestiging bij het kiezen van een studie die past bij het individuele profiel.
 • Efficiëntie in Studiekeuze: Helpt tijdrovende en kostbare verkeerde studiekeuzes te voorkomen.
 • Toekomstperspectief: Geeft inzicht in beroepen en vakgebieden die aansluiten bij de persoonlijke voorkeuren en vaardigheden.

Met The Bridge Career profielkeuzetest kunnen havo- en vwo-scholieren een gefundeerde stap zetten richting een toekomst die bij hun persoonlijke profiel past.

Voorbeeldrapport van de profielkeuzetest

Het profielkeuze-rapport omschrijft jouw voorkeuren op de vier havo-/vwo profielen en op meer dan 200 hbo-/wo-beroepen en hbo-/wo-studies. De profielen, opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergegeven, je weet zo precies waar de voorkeur zit.

Veelgestelde vragen over het gebruik van de professionele profielkeuzetest

 • Wat is het verschil tussen een gratis profielkeuzetest en een betaalde test voor profielkeuze havo/vwo?

 • Een betaalde (professionele) profielkeuzetest havo/vwo zoals The Bridge Career is ontwikkeld met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor zijn de uitslagen valide en betrouwbaar.

  Een gratis test is een simpele, korte vragenlijst die een algemeen beeld geeft. Omdat het niet ontwikkeld is met test-theoretische (wetenschappelijke) technieken, is het eigenlijk geen test (het voorspelt niets). De uitslag van een gratis test kan daarom niet betrouwbaar zijn.

 • Wat kost deze test?

 • Een losse profielkeuzetest havo/vwo kost 89 euro (excl. btw). Je kunt deze test bestellen via de bestelpagina.

 • Is de profielkeuzetest ook voor particulieren beschikbaar?

 • Ja! Particulieren kunnen deze professionele test ook bestellen. 

 • Wat is het verschil tussen een profielkeuzetest vwo en een profielkeuzetest havo?

 • Er is geen verschil tussen deze testen. Je kunt zowel voor de profielkeuze havo als vwo de Bridge Career profielkeuzetest inzetten. Voor zowel havo als vwo komt er een geschikt profiel uit het profielkeuze rapport rollen. 

 • Is deze test ook geschikt voor profielkeuze op het gymnasium?

 • Jazeker, je kunt deze test ook gebruiken voor profielkeuze op het gymnasium. Na het invullen staat in het rapport welk gymnasium profiel je kunt kiezen.

 • Welke havo en vwo profielen zijn er?

 • Er is keuze uit vier verschillende havo/vwo profielen:

  1. Natuur en Techniek (NT): bij NT gaat het om het bedenken van oplossingen voor natuurwetenschappelijke problemen.

  2. Natuur en Gezondheid (NG): bij de keuze voor NG gaat de beroepskeuze richting de medische, biologische of agrarische sector.

  3. Economie en Maatschappij (EM): EM is net als CM een breed profiel, maar waar bij CM taal en cultuur centraal staat, ligt hier de nadruk op economie.

  4. Cultuur en Maatschappij (CM): CM is het profiel dat de meest brede algemene kennis opbouwt. Binnen dit profiel is het vak geschiedenis verplicht.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants