020 - 262 1630

Commercieel assessment voor commerciële functies

woensdag 05 juni 2024

Wil je weten of een kandidaat de juiste kwaliteiten bezit om succesvol te zijn in een commerciële functie? Het online sales assessment van TestGroup biedt een gecertificeerde meting om de competenties en capaciteiten van sales professionals te beoordelen.

TestGroup is gespecialiseerd in het ontwikkelen van online assessments voor commerciële functies. Ons wetenschappelijk onderzoek naar het voorspellen van verkoopsucces is internationaal erkend. Onze sales testen zijn dus wetenschappelijk onderbouwd en kunnen worden aangepast aan specifieke sales functies. De sales test meet of iemand geschikt is voor een sales functie en heeft als doel om met meer zekerheid vast te stellen of de kandidaat succesvol zal zijn in een specifieke commerciële baan. Hiervoor meten we een aantal cruciale competenties die terugkomen in een assessment rapport. De test wordt online afgenomen en kan worden uitgebreid met andere assessments zoals een capaciteitentest. De sales test bestaat uit twee onderdelen: het meten van sales competenties en gedragsvariabelen. Door deze twee aspecten samen te voegen, ontstaat een compleet beeld van een succesvolle sales professional.

Is je kandidaat een hunter of een farmer? Herken de juiste verkopers met een online commercieel assessment.

Commercieel werk zit in je persoonlijkheid

Talent voor verkopen is niet aangeleerd. Het zit in de persoonlijkheid. Het vraagt om doorzetten en ondernemen. Naar voren treden. Eigen plan maken en proactief zijn. Niet alleen luisteren om een vraag te kunnen beantwoorden, maar oprecht interesse hebben in de beweegredenen van anderen. Met de juiste argumenten komen. Om de order vragen en de deal sluiten.

Het juiste commerciële personeel herkennen met een online commercieel assessment

Getalenteerde commerciële verkopers passen zich gemakkelijk aan hun gesprekspartner aan en zijn getraind om zichzelf te profileren. Het kan hierdoor een enorme uitdaging zijn om hen te herkennen en te selecteren. Een online sales assessment biedt uitkomst. Met een online sales assessment krijg je antwoorden op vragen als: Wat beweegt hen oprecht? Waar krijgen zij energie van? Is de kandidaat een hunter of een farmer? Zoekt deze persoon een commerciële, competitieve omgeving?

Voorbeeldrapport: scores op de 6 fases van commercieel werk

In welke fase van het commerciële proces blinkt je medewerker of sollicitant uit? In het assessment rapport staan scores van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

Voorbeeldrapport: scores op de 4  commerciële types

Welk commerciële type is de kandidaat? In het rapport zie je de scores van de kandidaat op de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

Online commercieel assessment gebaseerd op wetenschap

TestGroup doet continu onderzoek naar het voorspellen van verkoop- of salesresultaten met persoonlijkheidstesten. Meer informatie over dit onderzoek vind je hier. Het onderzoek is uitgevoerd met The Bridge Personality, de persoonlijkheidstest van TestGroup. Omdat deze test is gevalideerd voor de selectie van verkopers, is het zeer geschikt om te gebruiken tijdens de selectie van verkopers, sales managers of salesmedewerkers.

Vergroot de impact van je verkoopafdeling met het diepgaande sales assessment van TestGroup, de keuze van topverkoopteams.

Een commercieel assessment inzetten in je organisatie?

Samen met de organisatie bepalen wij het referentiekader. Dit kader is afhankelijk van de doelstellingen, markt, organisatiecultuur, samenstelling van het salesteam en het functieprofiel. Door onze ervaring met het selecteren van salespersoneel en beschikbaarheid van ons sales assessment in meer dan 30 talen, kunnen wij ook in een internationale context talent in kaart brengen. Hierbij houden wij rekening met de cultuurverschillen.

Contact met TestGroup

Meer informatie over onze online sales assessments? Je kunt hier contact met ons opnemen.

Commericieel assessment bestellen

Je kunt hier een online commercieel assessment voor je kandidaat bestellen.

Video: Online commercieel assessment

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren? Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality