020 - 262 1630

Nieuwe opleiding kiezen? Doe een professionele beroepskeuzetest

woensdag 05 juni 2024

Ben je benieuwd welk beroep of welke opleiding het beste bij jou past? Of wil je weten welk profiel je kind het beste kan kiezen op HAVO of VWO? Met behulp van de Bridge Career professionele beroepskeuzetest ontdek je welk beroep of opleiding het beste aansluit.

Nieuwe opleiding kiezen? Doe een professionele beroepskeuzetest

Ben je benieuwd welk beroep of welke opleiding het beste bij jou past? Of ben je toe aan een switch in je loopbaan omdat je twijfelt of je huidige baan wel aansluit bij wat jij écht leuk vindt? Wil je weten welk profiel je kind het beste kan kiezen op HAVO of VWO? Met behulp van The Bridge Career, een professionele beroepskeuzetest, ontdek je welk beroep of opleiding het beste aansluit.

Het doel van The Bridge Career is om je te laten nadenken over jezelf, je schoolkeuze, beroepskeuze en je loopbaan. Via deze test kun je erachter komen welk beroep (en dus welke opleiding) het beste bij je past. Het geeft inzicht in wie je bent, maar ook in je interesses, je competenties en je eigenschappen. Je wordt in de test aangemoedigd om actief te zoeken naar passende beroepen en functies.

Voor wie is deze beroepskeuzetest geschikt?

Een professionele beroepskeuzetest kan door iedereen gemaakt worden. Er is een beroepskeuzetest voor mbo en een loopbaantest voor hbo/wo. Bijvoorbeeld door leerlingen op de middelbare school wanneer ze een vakkenpakket, profiel of een opleiding moeten kiezen. Of door mensen die al werken om te kijken of ze wel een baan hebben die past bij hun interesses. Soms kom je daar pas achter nadat je werkervaring hebt opgedaan. Hierdoor kunnen interesses en ambities veranderen. Wanneer je twijfels hebt over welk beroep het beste bij je past, kan een (goede) beroepentest uitkomst bieden. Ook wanneer je twijfelt over welke studie of opleiding je zou moeten volgen, zal een beroepskeuzetest je meer informatie geven.

Het probleem van gratis beroepskeuzetesten

Op internet is er volop keus voor een gratis beroepskeuzetest. Echter, dit zijn vaak simpele testen, ze zijn kort en niet betrouwbaar. Doordat de vraagstelling van dit soort testen (veel te) doorzichtig is, zullen zeer veel mensen deze testen sociaal wenselijk en sturend invullen. Dit soort testjes zijn leuk om te doen, maar uit onderzoek blijkt dat mensen met de uitslag niet zoveel doen, het resultaat is immers niet betrouwbaar.

Een professionele beroepskeuzetest die niet te manipuleren is: The Bridge Career

De Bridge Career is een professionele beroepskeuzetest. Het is een zeer uitgebreide beroepskeuzetest (318 vragen), dit zorgt voor een zeer grondig onderzoek van je loopbaankeuzes. Het resultaat is een uitgebreid beroepskeuzerapport waarin je alles terugleest over de opleiding en beroepen die het beste aansluiten bij je loopbaanvoorkeuren.

Deze test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Met deze test krijg je inzicht in je carrière voorkeuren en loopbaanankers.

Voorbeeldrapport van de beroepskeuzetest

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career.

The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split technologie ®. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is, waardoor je waarheidsgetrouwe informatie krijgt over je loopbaanvoorkeuren.

Vraag hier meer informatie aan over het kiezen van een opleiding met beroepskeuzetesten:

Wil je meer weten over het gebruik van de The Bridge Career beroepskeuzetesten? Je kunt hier contact met TestGroup opnemen.

Professionele beroepskeuzetest bestellen

Je kunt The Bridge Career professionele beroepskeuzetest bestellen op de bestelpagina voor online assessments.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career kun jij de juiste opleiding uitkiezen. The Bridge Career is de meest uitgebreide beroepskeuzetest van Nederland. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. Er is ook een mbo-versie beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality