020 - 262 1630

Talentanalyse voor het mbo

zaterdag 19 december 2020

Wat is een talentanalyse voor het mbo?

Een talentanalyse voor het mbo is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in iemands talenten op basis van een analyse van hun drijfveren. Dit past goed bij het principe van 'ken jezelf' en "wat motiveert jou?". De talentanalyse biedt een objectieve, opbouwende en grondige analyse van de vaak onbewuste drijfveren die inherent zijn aan ieder mens. Deze talenten en inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om de meest passende mbo-opleiding te kiezen 

Het nut van een talentanalyse voor het is dat mensen het meest effectief en succesvol zijn in mbo-beroep dat aansluit bij hun talenten. Het achterhalen van deze telenten en voorkeuren is echter niet altijd even eenvoudig, hiervoor is een uitgebreide beroepskeuzetest mbo het beste instrument.

De talentanalyse voorr hert mnbo wordt volledig online uitgevoerd en kan dus gewoon vanuit huis worden gedaan, op de bank achter de laptop of via een mobiel apparaat. De uitkomsten van de analyse worden op unieke wijze met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op versterkende en neutraliserende factoren. De eindrapportage wordt geheel geautomatiseerd gegenereerd en is direct beschikbaar na afronding van de analyse. Elk woord in de rapportage is te herleiden naar (een combinatie van) scores, waardoor de rapportages uniek zijn en zeer nauwkeurig zijn toegeschreven aan de betreffende persoon.

Het maken van keuzes in een mbo-opleiding en/of baan wordt steeds ingewikkelder. Er zijn steeds meer mbo-opleidingen, en niet alle opleidingen worden binnen een ROC aangeboden. Je moet je als werknemer in een mbo-beroep voortdurend bewijzen, ontwikkelen en verder willen leren. Dat gaat je alleen lukken als je werk doet dat goed bij je interesses past. Met een professionele mbo-talentanalyse kun je kiezen uit 232 mbo-beroepen.

Een mbo-beroep kiezen met een talentanalyse voor het mbo

MBO staat voor Middelbaar Beroeps Onderwijs. Op het mbo kun je allerlei beroepsgerichte opleidingen op middelbaar niveau volgen. Jaarlijks zijn ongeveer een miljoen mbo-studenten bezig met een mbo-opleiding. De studenten volgen de mbo-opleiding binnen regionale opleidingscentra (ROC's). Je kunt in Nederland een mbo-opleiding volgen als je minimaal een vmbo-opleiding hebt afgemaakt of wanneer je met succes een toelatingstest maakt.

Wat zijn mbo-beroepen?

De mbo-opleidingen leiden je op voor beroepen waar je meer uitvoerend werk gaat doen. Mbo-beroepen zijn dus vaak praktische beroepen. Hbo-opleidingen zijn vaak ook praktisch, maar er komt ook meer theorie bij kijken. Met meer werkervaring kan iemand met een mbo-diploma doorgroeien naar leidinggevende functies.

Mbo-opleiding kiezen

Het maken van keuzes in een mbo-opleiding en/of baan wordt steeds ingewikkelder. Er zijn steeds meer mbo-opleidingen, en niet alle opleidingen worden binnen een ROC aangeboden. Je moet je als werknemer in een mbo-beroep voortdurend bewijzen, ontwikkelen en verder willen leren. Dat gaat je alleen lukken als je werk doet dat goed bij je interesses past.

The Bridge Career: professionele mbo-talentanalyse

The Bridge Career MBO is een professionele mbo-talentanalyse. Met deze test kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past. The Bridge Career MBO bestaat uit 312 vragen en is daarmee de meest uitgebreide mbo-beroepskeuzetest van Nederland. Toch ben je maar 30 minuten met deze test bezig, dit komt door de algoritmes (AI) die in de test zijn verwerkt.

Voorbeeldrapport

Download hier een voorbeeldrapport van de professionele mbo-talentanalyse.

Voordelen van de talentanalyse:

  • Nieuwste technologie: krijg beter advies door toepassing van algoritmes (AI);
  • Kies uit 232 mbo-beroepen;
  • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
  • Geeft aan welke mbo-opleidingen het beste bij je passen (van hoog naar laag);
  • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
  • Het rapport is direct na het invullen beschikbaar;
  • Je krijgt inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers;
  • The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split-technologie®. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is. Zo krijg je waarheidsgetrouwe informatie over je carrièrevoorkeuren.

Talentanalyse voor het mbo bestellen

Je kunt The Bridge Career MBO hier bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer talentanalyses afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Career maakt het eenvoudig om een passende functie te vinden.”

Jaye Bonnier

Work2Work

Tips & Advies

> Ga naar overzicht