020 - 262 1630

Easy Select

woensdag 05 juni 2024

Wat is Easy Select? 

Easy Select van TestGroup is de perfecte oplossing voor werkgevers die snel en efficiënt kandidaten willen testen in hun sollicitatieprocedure. De naam 'Easy' zegt het al: het is een manier om eenvoudig en snel met de testen van TestGroup aan de slag te gaan. De e-assessments van TestGroup's Easy Select zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en biedt werkgevers de inzichten die ze nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen.

Met Easy Select verklein je het risico op de kosten van een ‘bad-hire’ en weet je zeker of iemand een goede fit is met je team en bij jouw organisatiecultuur past. Het geeft je inzicht in de persoonlijke successcore van een kandidaat, de match tussen het team en de kandidaat, en de match tussen de kandidaat en de cultuur van jouw organisatie.

En het mooiste van alles: je kunt Easy Select zelf inzetten en gebruiken zonder training of een dure consultant. Kortom, Easy Select van TestGroup is de ideale oplossing voor werkgevers die snel en efficiënt willen testen en de beste kandidaten willen selecteren voor hun organisatie.

Met Easy Select kun je sneller kandidaten selecteren

Het gemiddelde wervingsproces neemt veel tijd in beslag. Er moeten kandidaten geselecteerd worden, de sollicitatiegesprekken moeten door iemand gevoerd worden en op basis hiervan wordt er vaak een tweede selectie gemaakt. Met Easy Select voor werving en selectie loopt dit proces soepeler en sneller. 

Easy Select in een notendop

Met Easy Select kun je op een snelle manier inschatten of een kandidaat de juiste capaciteiten heeft om een specifieke functie goed uit te voeren. Je kunt kiezen uit de verschillende testen van TestGroup, zoals een Big Five persoonlijkheidstest, een capaciteitentest of een loopbaanscan. Aan de hand hiervan kunnen recruiters en hr-medewerkers een weloverwogen beslissing maken bij het kiezen van de juiste persoon.

Onze interview software, ofwel The Bridge AI, is een online interview tool van het hoogste kaliber. De software is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en wetenschappelijk onderbouwd, waardoor je op voorhand goed kunt inschatten wat de kandidaat met zich meebrengt. De test bestaat uit 3 open vragen die samen worden gesteld op basis van de functie. De kandidaat geeft antwoord op de vragen, waarna het rapport vrijwel direct klaarstaat. In de rapportage vind je informatie over de persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat. Deze scores zijn gebaseerd op het Big Five model. De competenties worden getoetst aan de hand van de Six Drives en tot slot kun je de antwoorden op de open vragen inzien.

De voordelen van Easy Select

Met Easy Select van TestGroup krijg je snel en gemakkelijk inzicht in de geschiktheid van je kandidaten voor de functie. Het online assessment kan op elk moment en op elke locatie worden afgenomen, waardoor het sollicitatieproces soepeler verloopt en je sneller een antwoord hebt op de vraag of de kandidaat past bij jouw organisatie.

Door te testen op persoonlijkheid, competenties en intelligentie krijg je een objectief beeld van de kwaliteiten en aandachtspunten van de kandidaat. Dit zorgt ervoor dat je de juiste beslissing kunt nemen en minder kans hebt op het aannemen van de verkeerde persoon. Met Easy Select krijg je een helder en compleet rapport over de geschiktheid van de kandidaat, waardoor je snel de juiste keuze kunt maken.

Het gebruik van Easy Select betaalt zich altijd terug, omdat je minder risico loopt op een 'bad hire' en de kans vergroot op een succesvolle match tussen kandidaat en organisatie. Bovendien is het gemakkelijk in gebruik en kan het op maat worden gemaakt voor jouw specifieke functieprofielen en organisatiecultuur.

Easy select bestellen

Ontdek de voordelen van het bestellen van Easy Select voor jouw kandidaat of medewerker:

  • Snel en eenvoudig bestellen, direct beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
  • Binnen slechts 30 minuten staat het online assessment klaar voor de kandidaat of medewerker;
  • Het online assessment blijft klaarstaan totdat de kandidaat het heeft afgerond, zodat je flexibel kunt plannen;
  • Direct beschikbare rapportage na afronding van het online assessment;
  • Geen gedoe met directe betalingen, want als bedrijf of organisatie kun je achteraf per factuur betalen.

Met Easy Select van TestGroup krijg je snel inzicht in de vaardigheden en persoonlijkheid van jouw kandidaat of medewerker. Zo kun je weloverwogen beslissingen maken en de juiste persoon op de juiste plek plaatsen.

Voorbeeldrapport van Easy Select

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van Easy Select. Dit is het Bridge Personality Big Five + 16 Jung Types + 4 kleuren rapport. Dit is een uitgebreid rapport dat waardevolle inzichten biedt voor zowel werkgevers als werknemers. Het rapport van deze competentietest begint met de scores op de 34 Big Five competenties, die direct kunnen worden gekoppeld aan vrijwel elk functieprofiel. Vervolgens wordt het Jung Type van de deelnemer weergegeven, waardoor er nog meer inzicht wordt verkregen in de persoonlijkheid van de kandidaat. Het kleurenwiel op de volgende pagina toont de scores op de 4 kleuren, wat een visuele weergave biedt van de sterke punten van de kandidaat. Tot slot worden op de laatste pagina van het rapport de scores op 8 veelgebruikte competenties weergegeven. Met dit uitgebreide rapport heb je een compleet beeld van de competenties en persoonlijkheid van de kandidaat, wat helpt bij het maken van de juiste beslissingen voor jouw organisatie.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Nieuw in Easy Select: de online interview tool

Een online interview wordt doorgaans ingezet om nieuwe kandidaten te selecteren. In dit geval gebruik je The Bridge AI als vervanger voor het eerste sollicitatiegesprek. Je kunt de interview software inzetten om alle kandidaten die op een vacature reageren te toetsen. De kandidaten met de hoogste score worden vervolgens eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Hierdoor gaat het selectieproces van nieuwe medewerkers een stuk sneller.

Je kunt de tool ook inzetten om medewerkers te toetsen voordat zij doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Het online interview voorkomt dat medewerkers overwerkt raken, omdat de rapportage laat zien waar de sterke en zwakke punten van medewerkers liggen. Op basis hiervan kunnen de juiste mensen doorgroeien binnen het bedrijf en kunnen de overige kandidaten met concrete actiepunten aan de slag voor persoonlijke en zakelijke verbetering.

Zo maakt het rapport bijvoorbeeld duidelijk hoe goed iemand invloed kan uitoefenen op andere mensen. Deze vaardigheid komt in een managementfunctie goed van pas. Het laat ook zien hoe de emotionele stabiliteit van de kandidaat is, wat in veel verschillende functies belangrijk is. Dit zijn slechts onderdelen van de volledige rapportage die laten zien hoe waardevol het rapport kan zijn. Ben je benieuwd naar hoe de volledige rapportage eruit ziet? Klik hier om een voorbeeldrapport te bekijken.

Wetenschappelijke onderbouwing en kunstmatige intelligentie

The Bridge AI is ontworpen met behulp van geavanceerde technologie. De AI maakt gebruik van Natural Language Processing waardoor de software in staat is om menselijke taal in geschreven en gesproken vorm te herkennen en te begrijpen. De persoonlijkheidskenmerken worden geprofileerd op basis van het Big Five model. Dit model is het resultaat uit jarenlang psychologisch onderzoek waaruit blijkt dat de persoonlijkheid van mensen ingedeeld kan worden in vijf dimensies: openheid, ordelijkheid, extraversie, meegaandheid en emotionele stabiliteit. Alle scores tezamen geven een goed beeld van de persoonlijkheid van de kandidaat.

De Six Drives bieden duidelijkheid over de drijfveer achter het gedrag van de kandidaat. Met de rapportage krijg je inzicht in hoe analytisch iemand is ingesteld, hoe goed iemand kan samenwerken met anderen, hoe gericht iemand is op prestatie, status en risico’s en of iemand gedreven wordt door beloningen of niet. Tot slot geven de antwoorden op de open vragen de capaciteiten van de kandidaat weer. Zo kan de AI bijvoorbeeld naar voorbeelden vragen waaruit blijkt dat de kandidaat goed met anderen kan samenwerken. Op basis van de open vragen kunnen hr-medewerkers en recruiters voorspellen of de kandidaat de functie aankan.

Bestellen: direct zelf je kandidaten testen met Easy Select

De testen van Easy Select zijn specifiek afgestemd op de werksituatie en kan daarom alleen besteld worden door bedrijven, overheden, instanties en organisaties. De test is niet beschikbaar voor particulieren. Hoe je Easy Select het beste kunt bestellen is afhankelijk van hoeveel testen je in totaal nodig hebt. Heb je slechts één test nodig? Dan kun je de test bestellen op onze bestelpagina. Heb je meerdere testen nodig of ben je van plan om zeer regelmatig testen en assessments af te nemen? Dan kun je het beste gebruik maken van ons abonnement. Neem in dit geval contact met ons op voor meer informatie. Voor het afnemen van testen en assessments krijg je toegang tot het Bridge Assessment Platform. Hier vind je jouw persoonlijke omgeving, waar alle bestelde testen, assessments en uitslagen klaarstaan.

Alle testen staan binnen 30 minuten na de bestelling klaar om ingevuld te worden. De test is eenvoudig in gebruik en voor het aflezen van de rapportage heb je geen voorkennis nodig. Indien gewenst kun je een cursus boeken voor een uitgebreide uitleg over onze testen, maar als het niet lukt om de rapportage af te lezen, dan staan er TestGroup-consultants klaar om de rapportage uit te leggen. Weet je niet zeker of Easy Select geschikt is voor het doel dat jij voor ogen hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keus!

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality