020 - 262 1630

Recruitment tool voor HR

maandag 08 mei 2023

Wat is een recruitment tool voor HR?

Met de recruitment tool voor HR maak je jouw recruitmentproces slimmer en efficiënter dan ooit tevoren. Dankzij de online interview tool en de kunstmatige intelligentie krijg je snel en nauwkeurig inzicht in de persoonlijkheidskenmerken en competenties van jouw kandidaten. Hierdoor kun je een eerste selectie maken van geschikte kandidaten, zonder tijd te verspillen aan onnodige gesprekken en sollicitaties. De recruitment tool voor HR maakt gebruik van NLP, een proces dat computers de mogelijkheid geeft om menselijke taal te begrijpen en te analyseren. Hierdoor kun je zonder vooroordelen selecteren en een betere ervaring bieden aan jouw kandidaten. Bespaar tijd en verhoog de kwaliteit van jouw recruitmentproces met de recruitment tool voor HR.

De laatste jaren hoor je steeds vaker over artificiële intelligentie (AI) en algoritmes die hoog-opgeleide medewerkers steeds meer werk uit handen nemen. De verwachtingen over AI en software zijn hooggespannen. Soms iets té hooggespannen, zelfs. Want de technologie slaagt er niet altijd in de hype waar te maken. Toch blijken innovatieve software-oplossingen vaak prima diensten te bewijzen.

Binnen het werkveld van HR is men vaak nog wat afwachtend. Juist in een vakgebied waar het draait om mensen moet je de menselijke benadering in stand houden. Aan de andere kant zijn foute keuzes in het recruitment- en selectieproces bijzonder kostbaar. Alleen het werven van een nieuwe medewerker kost al bijna € 4.500[i]. Als je dan de verkeerde medewerker aanneemt, moet je helemaal opnieuw beginnen.

De kosten van een ‘bad hire’ zijn echter een stuk hoger dan enkel de kosten van een personeelsadvertentie en het selectieproces. Je maakt ook kosten voor de onboarding, de inwerktijd en voor het herstellen van fouten. Een bad hire leidt tot imagoschade, lagere klanttevredenheid of zelfs het verlies van klanten of opdrachten, ontevreden of gestreste collega’s (een burn-out is duur!). Ondertussen moet je wél het salaris van de bad hire betalen, of kosten maken om het ontslag te regelen.

De schattingen van de totale kosten lopen uiteen. Sommige bronnen schatten de kosten op een jaarsalaris (€ 45-100k), andere schattingen zijn conservatiever. In een artikel van Forbes uit 2016 wordt het U.S. Department of Labor aangehaald, dat stelt dat je zo 30% van het startsalaris van de bad hire kwijt kan zijn.

Voorkom ‘bad hires’ met de juiste tools

Zelfs de conservatieve schatting doet pijn. Maar hoe verder? Je wilt de human touch niet verliezen, recruitment blijft toch een vak. Maar zelfs een meester in zijn ambacht heeft gereedschappen waarmee gewerkt wordt. Voor de timmerman zijn dat een hamer, waterpas en winkelhaak. Voor de recruitment professional zijn dat de modernste software tools.

TestGroup heeft, samen met universiteiten in binnen- en buitenland, een prachtig pakket interview- en recruitment software voor hr ontwikkeld. Deze recruitment tool is The Bridge AI, een pakket dat kunstmatige intelligentie gebruikt om een deel van het recruitment proces te stroomlijnen. Je kunt deze tool combineren met een loopbaanscan, een competentietest of een Big Five persoonlijkheidstest.

Objectieve eerste selectieronde

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat elk eerste gesprek anders verloopt. Je stelt misschien wel dezelfde vragen, maar doordat elk gesprek anders verloopt, zijn de antwoorden niet 1-op-1 te vergelijken.

Met The Bridge AI vel je een meer objectief oordeel over je kandidaten.

Onze recruitment tool voor hr nodigt kandidaten uit om 3 open vragen te beantwoorden. Vervolgens gebruikt de recruitment-software NLP (Natural Language Processing) om de antwoorden van de kandidaat te analyseren en een kandidaatrapport op te stellen. Dit rapport typeert de kandidaat op basis van de Big Five persoonlijkheidskenmerken en beoordeelt de kandidaat op zes verschillende competenties. Ook vertelt onze recruitment software je iets over de drijfveren van de sollicitant. Het gaat daarbij uit van de Six Drives (Analytisch, Samenwerken, Prestatiegericht, Gericht op status, Beloninggedreven en Risicogericht).

Het kandidaatrapport spreekt boekdelen over je kandidaat. Het kan dienen als eerste pre-selectie. Door al in een vroeg stadium een selectie te maken op harde criteria voorkom je tijdverspilling; voor de kandidaat én jezelf. Raak je enthousiast over een kandidaat? Dan voorziet het rapport van onze hr software je van nuttige input voor een kennismakingsgesprek.

Meer diversiteit door gebruik software voor hr en recruitment

The Bridge AI is een wetenschappelijk onderbouwde tool, gebaseerd op stevig psychologisch onderzoek. Bovendien is het methodologisch robuust. Controlevragen garanderen de betrouwbaarheid en validiteit van de gestelde vragen.

The Bridge AI is beschikbaar in 20 talen en haalt eventuele vooroordelen uit het selectieproces. Daardoor maken kandidaten met een andere achtergrond een eerlijke kans. Als diversiteit en inclusiviteit belangrijk zijn voor je bedrijf is dit een belangrijk pluspunt.

Hoe gebruik je The Bridge AI?

Wil jij het beste gereedschap gebruiken om betere keuzes te maken, terwijl je minder tijd kwijt bent aan gesprekken met kandidaten die afvallen?

The Bridge AI helpt alle bedrijven, groot en klein. Bij TestGroup kun je, al naargelang de behoefte, de online assessments per stuk bestellen of een abonnement nemen. Dat kan al vanaf € 25 per kandidaat. Combineer onze software voor recruitment met andere persoonlijkheidstests, zoals een van de online persoonlijkheidstests of online assessments.

Recruitment wordt een stuk makkelijker

Het gebruik van deze recruitment tool voor hr (en recruitment in het bijzonder) heeft nog meer voordelen. Zo maakt onze software het iedereen een stuk makkelijker. Het interview kan namelijk online worden afgenomen. Dit kan op elk moment gebeuren. Je nodigt de kandidaat uit en hij of zij voert het interview wanneer het hem of haar uit komt. Geen gedoe met volle agenda’s of het opnemen van een vrije dag. Geen reistijd en geen stress. De kandidaat beantwoordt de vragen vanuit zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Daardoor krijg je eerlijkere en betrouwbaardere antwoorden.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality