020 - 262 1630

Met het Bridge Assessment Platform selecteer je snel de beste kandidaat voor een functie

maandag 08 mei 2023

De krapte op de arbeidsmarkt is in bijna alle sectoren te voelen. Het is moeilijk om nieuw personeel te vinden, vooral als je specifieke wensen hebt of kandidaten zoekt met een bepaald opleidingsniveau of veel ervaring. Mede door deze krapte op de arbeidsmarkt kost recruitment voor nieuw personeel meer tijd, geld en moeite dan voorheen. Gelukkig kun je met behulp van assessment software het proces flink verbeteren. Wij leggen uit hoe jij met behulp van een online assessment makkelijk en snel de beste kandidaat voor een functie vindt.

Zo helpt assessment software bij de recruitment

Bij de recruitment van nieuw personeel komt veel kijken. Wanneer er een functie vrijkomt, zal er meestal niet direct een geschikte kandidaat klaar staan. Er wordt een vacature opgemaakt, de vacature wordt gedeeld via diverse platformen en de sollicitaties komen, hopelijk, binnen. Uit al deze geïnteresseerden moeten diverse potentiële kandidaten worden geselecteerd. Vervolgens worden er gesprekken gevoerd met deze kanshebbers, worden referenties gecontroleerd en wordt de beste kandidaat geselecteerd. En dan is er nog het onboardingsproces.

Om tijd, geld en inspanning te besparen tijdens dit intensieve proces, kan automatisering van bepaalde onderdelen uitkomst bieden. Met assessment software kun je de selectie van kandidaten vergemakkelijken. Dit kan, vooral bij veelvuldig gebruik, een behoorlijke besparing opleveren én recruitment vergemakkelijken in deze lastig tijd.

De voordelen van een online assessment

Met assessment software van TestGroup heb je diverse assessment tools tot jouw beschikking. Zo kun je de tools die van toegevoegde waarde zijn tijdens jullie recruitmentprocedure toepassen op het juiste moment. De assessment tool biedt de mogelijkheid om sollicitanten te toetsen op diverse gebieden. Of je nu geïnteresseerd bent in bepaalde persoonlijkheidskenmerken, werkstijl, niveau of competenties: je toetst het makkelijk en effectief met een online assessment. Je kunt deze tools gebruiken met een abonnement op TestGroup's Easy Select. Je kunt dan zelf de testen uitkiezen die je wilt gebruiken. In de Test-Toolkit zitten o.a. een drijfverentest, een loopbaanscan, een Big Five persoonlijkheidstest en een competentietest.

Realistisch

Sollicitanten bereiden zich goed voor op een sollicitatiegesprek. Ze weten precies wat ze wel en niet moeten zeggen om indruk te maken. Dat is gunstig voor hun kansen, maar maakt het voor recruiters erg moeilijk om de juiste kandidaat voor een functie te kiezen. Je weet tenslotte niet in hoeverre de kandidaat sociaal wenselijke antwoorden geeft en daadwerkelijk de competenties heeft waar over wordt gesproken.

Met een online assessment worden deze competenties gericht getoetst. Je hoeft als recruiter niet meer zelf tussen de regels door te lezen: de software doet dit voor je. De antwoorden worden bovendien gecontroleerd op sociaal wenselijk gedrag. Dit maakt het hele proces een stuk eenvoudiger en laat de juiste kandidaat nog duidelijker naar voren komen.

Inzichtelijk

De antwoorden die een kandidaat geeft tijdens de online assessment worden door de software snel verwerkt tot een uitgebreid rapport. In dit rapport vind je een overzichtelijk schema van de eigenschappen en competenties van de kandidaat. Het is direct duidelijk wat deze kandidaat het bedrijf te bieden heeft.

Tijdbesparend

Gesprekken voeren en kandidaten toetsen kost veel tijd en resources. Met een online assessment tool kun je hier echter flink op besparen. Er hoeft geen tijd te worden vrijgemaakt voor gesprekken en door het uitgebreide en overzichtelijke rapport is de selectie van geschikte kandidaten ook een stuk efficiënter.

Toegankelijk

De online assessment is altijd en overal beschikbaar: er hoeft geen afspraak te worden ingepland en deze kan worden ingevuld op een voor de kandidaat gunstig moment. Bovendien is de assessment verkrijgbaar in diverse talen.

Het Bridge Assessment Platform

The Bridge online assessment software bestaat uit testinstrumenten die zijn ontwikkeld door TestGroup in samenwerking met universiteiten uit binnen- en buitenland. Hierdoor worden de assessments ontwikkeld aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten over persoonlijkheid, competenties, interesses en werkstijlen.

Het Bridge Assessment Platform is zeer veelzijdig en voor alle branches geschikt. Met de software toets je kandidaten op competenties en persoonlijkheidseigenschappen. Een kandidaat wordt gescoord op de volgende dimensies: Besturen, Uitvoer, Mentaal, Houding, Omgang, Management, Invloed, Aanpak, Energie, Uitwerking, Ondersteuning, Veerkracht, Dynamiek, Visie, Denkbeeld en Analyse.

Met een uitgebreid rapport van de scores van een kandidaat op elk van deze dimensies kun je als recruiter feilloos bepalen of een kandidaat wel of niet aan de verwachtingen voldoet. In een mum van tijd weet je of iemand bij de organisatie past, geschikt is voor een specifieke functie, de competenties heeft voor bepaalde werkzaamheden en kwaliteiten heeft waar het bedrijf naar op zoek is.

Tests en online assessments bestellen

Welke optie past het beste bij jouw behoeften voor het bestellen van testen?

  • Maak je slechts af en toe gebruik van testen? Dan kun je het beste per kandidaat testen bestellen (losse afname). Dit is voordeliger als je minder dan 10 testen per jaar afneemt. 
  • Wil je tegen een scherp tarief testen afnemen zonder hoge kosten vooraf? Kies dan voor een eigen account met credits. 
  • Zoek je de laagste prijs per test en wil je een jaar lang onbeperkt testen afnemen? Kies dan voor een account met onbeperkte afname.
  • Binnen 1 dag heb je toegang tot alle testen en online assessments van TestGroup. Je hebt geen verplichte training nodig, maar onze TestGroup-consultants staan altijd klaar om te helpen. Het gebruik van het account is zeer gemakkelijk. Je kunt je eigen branding en logo toevoegen aan het account voor een persoonlijk tintje.

Video: Het Bridge Assessment Platform

Zoek je een online systeem om zelf assessments bij je kandidaten of medewerkers af te nemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je 24 uur per dag waar dan ook ter wereld kandidaten uitnodigen, testen afnemen en rapporten bestellen. Met dit systeem kun je voordelig online assessments afnemen. Je kunt kiezen tussen afname via credits of een account voor onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality