020 - 262 1630

Studiekeuzetesten voor middelbare scholieren, studenten en volwassenen

maandag 08 mei 2023

Studiekeuzetesten voor middelbare scholieren

Of je nu jong of oud bent, keuzes voor een opleiding of een (nieuwe) carrière kan je altijd maken. Het is alleen lang niet altijd zo gemakkelijk. Wanneer je nog jong bent en op de middelbare school zit,  heb je vaak te weinig van de wereld gezien om te weten wat je echt wilt. Eenmaal ouder en met al wat ervaring op zak weet je misschien wel wat je niet (meer) wilt, maar niet wat je dan wél wilt.

Om iedereen die hiermee te maken heeft op weg te helpen, heeft TestGroup verschillende Bridge Career testen ontwikkeld. Deze studiekeuzetesten zijn geschikt voor middelbare scholieren, studenten en volwassenen  Door middel van het beantwoorden van verschillende vragen leer je meer over jezelf en welke richting bij jou zou passen. Ideaal om het pad mee te ontdekken dat jou goed ligt!

Zou je wel wat hulp kunnen gebruiken in je zoektocht naar die nieuwe weg? Of wil je je medewerkers een test aanbieden om hen te helpen ontdekken of ze passende nieuwe kansen binnen het bedrijf kunnen grijpen? The Bridge Career is te bestellen door bedrijven, organisaties en particulieren.

Daarom deze test voor middelbare scholieren, studenten en volwassenen

  • Het maken van keuzes op het gebied van studie en/of werk wordt steeds ingewikkelder.
  • Onze wetenschappelijk onderbouwde tests zijn specifiek ontworpen om te helpen bij het maken van persoonlijke keuzes in deze situaties, voor mensen van alle leeftijden; van middelbare school-leerlingen tot zeer ervaren volwassenen.
  • Voorbeelden van vragen die wij vaak krijgen zijn: Welke opleiding/studie en (toekomstige) baan past het beste bij mij? Ik ben gestopt met mijn opleiding, ik weet niet wat ik nu moet gaan doen. We moeten binnenkort een studie kiezen, maar ik twijfel tussen verschillende opties. Welk profiel past het beste bij mijn zoon/dochter? Past een universitaire of praktische HBO-opleiding beter bij mij? Ik wil graag (weer) een studie gaan volgen, maar welke? Welk opleidingsniveau kan ik aan?
  • TestGroup biedt verschillende soorten op maat gemaakte studiekeuzetests, zodat er altijd een variant is die past bij jouw keuzevraag en budget.

Loopbaantest

The Bridge Career loopbaantest is de meest gebruikte test om erachter te komen welke loopbaankeuze, beroepskeuze of studiekeuze bij jou past. Hij geeft het best weer welke vervolgstappen binnen je loopbaan passend zijn of wat je belangrijk vindt in een baan. Hierdoor kom je er ook meer specifiek achter of je nog goed zit binnen je huidige baan of dat er een ander baan is waar jij je lekkerder bij zou voelen. Ook word je geholpen in de ontdekking wat je belangrijk vindt in een (nieuwe) studie waardoor de kans van slagen voor een studie vergroot wordt. Want op het moment dat jij midden in een studie zit waar jij toch niet op je plek blijkt te zitten, is de kans klein dat je deze studie goed af zult ronden. Dat is zonde van de tijd en het geld dat je erin stopt.

Deze loopbaantest wordt onder andere gebruikt door mensen die al een carrière hebben en niet weten of zij nog wel op de goede plek zitten. Vaak wordt er nog eens extra getwijfeld omdat een switch van werkveld ook doorgaans betekent dat er weer een studie gevolgd moet worden, iets wat op latere leeftijd toch als een grotere stap wordt ervaren.

Toch is onze ervaring dat wanneer men iets vindt dat écht bij hen past, de beloning groot is na het nemen van zo’n grote stap. Natuurlijk kost een studie volgen energie, maar dat blijkt niets te zijn in vergelijking met de energie die men krijgt door het uitoefenen van de baan die zo goed bij hen past. Het goed uitzoeken wat bij je past betaalt zichzelf dus in de realiteit altijd uit.

Er zijn ook steeds meer jongeren die het fijn vinden om met behulp van de test de keuze voor een opleiding of baan te maken. Zo hebben zij het gevoel dat ze veel bewuster een keuze kunnen maken waardoor de kans op een carrière switch in de toekomst aanzienlijk verkleind wordt.

De profielkeuzetest (HAVO/VWO). Wanneer iemand op de HAVO of het VWO zit, zal er in het derde leerjaar een profielkeuze gemaakt moeten worden. Er zijn vier verschillende profielen beschikbaar, maar het is ook mogelijk om een combinatie te maken.

De keuze die je maakt kan verregaande gevolgen hebben want voor veel vervolgopleidingen heb je een bepaald vak of profiel nodig. Hier zul je dus rekening mee moeten houden als je al een idee hebt welke vervolgopleiding je over een tijdje zou willen kiezen.

Met deze profielkeuzetest achterhaal je bij welk profiel jouw voorkeur ligt. De test is uitgebreid en duurt zo’n 35 minuten om in te vullen. De 321 vragen die je voorgeschoteld krijgt zijn gericht op mogelijke interessegebieden waardoor je een heel persoonlijk rapport krijgt. In dit profielkeuzerapport komt naar voren welke van de vier profielen binnen de havo en het vwo het beste aansluit bij jouw interesses.

Studiekeuzetest (HBO/WO) voor middelbare scholieren

Wil je een studie op hbo- of wo-niveau gaan volgen, maar weet je niet welke studie je zou moeten kiezen? Dan is de professionele studiekeuzetest een goed idee. De lijst met mogelijke studies is ontzettend lang en de keuze hebben is fijn, maar wat je dan precies moet kiezen kan heel lastig te bedenken zijn. In grote lijnen kan je best bedenken of je iets administratiefs of iets creatiefs wilt doen, iets technisch of juist met mensen werken, maar vervolgens blijven en nog een hoop studies over waaruit jij een keuze moet maken.

Deze studiekeuzetest legt je 318 vragen voor waardoor je niet alleen goed over jezelf moet nadenken, maar ook jouw persoonlijkheid laat lezen door de test. In het uitgebreide studiekeuzerapport vind je terug welke HBO en WO opleidingen en de daaropvolgende beroepen bij jou passen.

Voorbeeldpagina uit het rapport

MBO beroepskeuzetest voor middelbare scholieren

Ook voor de MBO-studenten hebben we een passende test ontworpen. Met deze test ontdek je welke MBO-studie het beste bij jou past. In het rapport komen deze best passende opleidingen van hoog naar laag onder elkaar te staan zodat je met één blik ziet wat de beste keuze voor jou zou zijn, maar ook welke opties nog meer passen bij jouw interesses en talenten. Doordat er wel 232 beroepen op MBO niveau worden meegenomen in de beslissing wat er het beste bij jou past, kan je er zeker van zijn dat je het juiste beroep voor jou tegen zal komen in de resultaten. Leer hier meer over de beroepskeuzetest MBO.

De 318 vragen in de test richten zich dus niet enkel en alleen op jouw interesses, maar ook op jouw eigenschappen en competenties. Ook krijg je inzicht in jouw loopbaanankers, dat zijn zaken die jij belangrijk vindt in jouw werk en opleiding. Dankzij deze test van The Bridge Career gaat er een wereld voor je open, nog nooit had jij zo’n duidelijk inzicht in jezelf!

Alle testen kosten zo’n 30 minuten om in te vullen. De rapporten ontvang je spoedig na het invullen van de test per e-mail.

Studiekeuzetesten voor middelbare scholieren bestellen

  • Je kunt de test voor middelbare scholieren bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge assessment platform;
  • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar. 
  • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
  • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality