020 - 262 1630

Talentbeoordeling

maandag 08 mei 2023

Wat is een talentbeoordeling?

Een talentbeoordeling is een evaluatieproces waarbij gekeken wordt naar wat iemand goed kan en waar diegene nog in kan groeien. Zo wordt het talent of begaafdheid van medewerkers in kaart gebracht. Het doel van een talentbeoordeling is om te bepalen wat voor rollen of functies het best bij iemand passen, en om te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en kennis. Vaak wordt er gebruik gemaakt van tests en andere methoden om te bepalen wat iemand goed kan en waar nog verbetering mogelijk is. Het idee is dat zo'n talentbeoordeling kan helpen bij het maximaliseren van iemands potentieel en bij het kiezen, ontwikkelen en managen van talent.

Achterhaal het talent van je medewerkers

Voor een goede werksfeer en optimale productiviteit op de werkvloer worden allerlei methoden toegepast binnen bedrijven. Workshops, bedrijfsuitjes, optimaal ingerichte werkplekken, flexwerken en nog heel veel meer. Je wilt tenslotte dat werknemers tevreden zijn en zich op hun gemak voelen op hun werkplek om de productiviteit hoog te houden en verzuim te minimaliseren. Maar wist je dat het optimaal benutten van de talenten van jouw personeel ook heel belangrijk is voor de werktevredenheid en de productiviteit?

Talenten benutten

We zijn allemaal bekend met een burn-out. Door overbelasting, personeelstekorten, een hoge werkdruk en onvrede op de werkvloer raakt een medewerker overspannen en uiteindelijk burned-out. Het is een ontzettend nare aandoening die helaas veel voorkomt binnen bedrijven. Maar heb je wel eens gehoord van een bore-out? Ook de bore-out komt steeds vaker voor binnen organisaties. Werknemers kunnen letterlijk ziek worden van verveling op het werk als er een gebrek is aan stimulatie, verbinding en uitdaging.

Naast overbelasting is een gebrek aan uitdaging en interesse in het werk een groot probleem binnen bedrijven. Veel mensen geven aan niet tevreden te zijn met de werkzaamheden die zij verrichten binnen de organisatie en missen mentale uitdaging of werk dat aansluit bij hun kunnen en interesses. Hierdoor raken ze verveeld, verliezen ze de interesse in hun werk en neemt de productiviteit en de werktevredenheid in rap tempo af. In het ergste geval resulteert dit in ziekteklachten en verzuim.

Gelukkig kun je hier als organisatie veel aan doen. Door de talenten en competenties van jouw personeel in kaart te brengen, kun je er gericht voor zorgen dat iedereen binnen het bedrijf op de juiste plek zit. Zo verhoog je eenvoudig de motivatie, het werkplezier en de productiviteit binnen de organisatie.

Hoe werkt een online talentbeoordeling?

Binnen het bedrijfsleven wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van assessments om sollicitanten en personeelsleden te toetsen op allerlei vaardigheden. Dit maakt het werk van de hr-afdeling een stuk aangenamer. Persoonlijkheidstesten zijn hierbij erg populair, maar ook de online talentbeoordeling is een fantastische tool om nieuw en bestaand personeel te toetsen.

Om de competenties van personeelsleden, of nieuwe sollicitanten, in kaart te brengen kun je gebruikmaken van een online talentbeoordeling. Een competentietest is een speciaal opgestelde test die de persoonlijkheid, talenten en vaardigheden van mensen kan toetsen en in kaart kan brengen. Zo krijg je een uniek kijkje in de competenties van een individu. Met de kennis die wordt vergaard via de test kan worden bepaald of de persoon in kwestie op zijn of haar plek is binnen de organisatie en welke rol of functie het beste past bij de unieke kwaliteiten van het individu.

The Bridge talentbeoordeling

The Bridge competentietest is een uitstekende assessmenttool om de unieke vaardigheden en talenten van jouw personeel of van sollicitanten in kaart te brengen. De test meet maar liefst 34 Big Five competenties binnen de clusters Besturen, Uitvoer, Houding en Mentaal. De scores op elke competentie worden overzichtelijk in kaart gebracht en zijn dus makkelijk te interpreteren en toe te passen door de hr-afdeling.

Met behulp van The Bridge talentbeoordeling kunnen alle competenties van personeelsleden en nieuwe sollicitanten worden aangewend binnen organisaties. Zo nemen de productiviteit en de efficiëntie enorm toe, terwijl personeelsleden op hun plek zitten en de werktevredenheid hoger is dan voorheen.

Talentbeoordeling bestellen

  • Bedrijven en organisaties kunnen bij TestGroup een online talentbeoordeling bestellen voor hun kandidaten of medewerkers.
  • Wij leveren de test binnen 30 minuten en het rapport is direct beschikbaar na het invullen.
  • Optioneel bieden wij telefonische begeleiding bij het interpreteren van de resultaten.
  • Voor grote afnames hebben wij voordelige abonnementen beschikbaar.
  • Er is geen verplichte training nodig om onze test te kunnen gebruiken.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality