020 - 262 1630

Online potentieelbeoordeling

woensdag 05 juni 2024

Een sollicitatiegesprek zegt niet alles over je kandidaat en in een cv en een cover letter klopt de info die je leest soms niet. Elk cv dat je krijgt grondig doorlichten en elke mogelijke vraag stellen tijdens een gesprek met een kandidaat is spijtig genoeg niet haalbaar.

De online potentieelbeoordeling geeft eenvoudig het antwoord op de vraag of deze kandidaat wel het vereiste niveau heeft voor de functie. Zo heb je een betere kans om de geschikte kandidaat voor je onderneming binnen te halen en verdient de online potentieelbeoordeling test zich in geen tijd terug!

Hoe werkt de online potentieelbeoordeling

Deze test zorgt ervoor dat je onmiddellijk meer inzicht krijgt in de geschiktheid van een sollicitant of kandidaat. De online potentieelbeoordeling test geeft op een wetenschappelijk onderbouwde basis aan of een kandidaat de nodige competenties heeft om een meerwaarde voor je organisatie te zijn in een bepaalde functie.

De assessment test geeft een objectief overzicht voor enkele van de belangrijkste professionele eigenschappen zoals de persoonlijkheid en intelligentie van de sollicitant. Daarnaast krijg je ook inzicht in de werkpunten voor kandidaten.

Dit geeft je de mogelijkheid om direct de beste kandidaten eruit te pikken of interne werknemers te wijzen op wat beter kan.

Bestel hier een online potentieelbeoordeling

  • Bestel hier eenvoudig je online potentieelbeoordeling op de bestelpagina;
  • Exclusief voor ondernemingen en organisaties;
  • Binnen 30 minuten kan de assessment test al beginnen;
  • Na de online test is er onmiddellijk een rapport dat je de gewenste inzichten geeft;
  • Indien je hulp nodig hebt, kun je met een ervaren TestGroup-consultant telefonisch het rapport bespreken.

Eigenschappen van de test

  • Meet intelligentie, persoonlijkheid en werkpunten;
  • Beschikbaar op verschillende niveaus - mbo, hbo en wo;
  • De test kan worden afgenomen in 20 verschillende talen, o.a. Engels, Duits en Nederlands;
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jaren praktijktesten;
  • Wanneer je een online potentieelbeoordeling test aankoopt, dan kan TestGroup je onmiddellijk bijstaan met de opzet ervan.

Hoe betrouwbaar is een online potentieelbeoordeling

De testen die worden afgenomen in het online potentieelbeoordeling zijn het resultaat van een intense samenwerking met universiteiten in het binnen- en buitenland. TestGroup is een specialist inzake het afnemen en ontwikkelen van persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten.

Wij adviseren wereldwijd ondernemingen en organisaties in het gebruik van Bridge-instrumenten om de geschikte kandidaten te vinden en interne medewerkers te ondersteunen in de uitbouw van hun carrière.

Daarnaast publiceren wij regelmatig in samenwerking met academische instellingen wetenschappelijke publicaties over het gebruik van assessment tests in professionele sfeer.

Heb je nog vragen over de online potentieelbeoordeling? Neem dan contact op met TestGroup Amsterdam op het nummer +31 (0)20 26 21 630.

Voorbeeldrapporten van de test

Wil je een voorbeeldrapport ontvangen van het assessment? Dat kan! TestGroup is de uitgever van deze testen. Hierdoor hebben wij een grote database aan online potentieelbeoordeling tests.

Je kan uit de volgende testen kiezen:

Je kiest zelf welke testen je in de online potentieelbeoordeling wilt integreren. Heb je advies nodig qua welke test het best aansluit bij een bepaalde functie? Wij helpen je graag verder.

Video: Het bridge test platform

Wil je liever op een zelfstandige basis in eigen beheer de testen afnemen? Door een account te bestellen op het Bridge Assessment platform kun je dit eenvoudig doen. Je kan tests op basis van een abonnement afnemen wanneer je onbeperkt wilt testen of via het aankopen van credits als je dit eerder sporadisch wilt doen!

Vaak gestelde vragen

Wat is het nut van een online potentieelbeoordeling om kandidaten te evalueren?

Door een kandidaat bepaalde testen te laten afnemen, krijg je een dieper inzicht in de competenties van deze sollicitant. Hierdoor kun je een betere invulling geven aan de functie door de meest geschikte kandidaat te vinden. De online assessment test helpt je ook om kandidaten te filteren die niet de correcte competenties hebben.

Je kan bij TestGroup na de afname van de assessment test een gratis consult krijgen over de resultaten van het rapport.

Uit welke testen bestaat de online potentieelbeoordeling?

Je kan zelf kiezen uit een aantal onderdelen om op te nemen in de test. Wij kunnen je op basis van de functie adviseren en begeleiden om een geschikte keuze te maken. Zo kun je kiezen uit een loopbaanscan, een Big Five persoonlijkheidstest en een competentietest.

Wat zijn de voordelen van deze online potentieelbeoordeling?

Door bij het invullen van een functie vooraf een assessment af te nemen, krijgt jouw organisatie een beter inzicht in de sollicitanten. De online assessment test is sneller en goedkoper dan een standaard assessment, waardoor je tijd en geld bespaart. Daarnaast heb je ook geen gespecialiseerd personeel nodig om de assessment test te interpreteren.

In welke talen kan ik mijn kandidaten testen?

De test is beschikbaar in meer dan 20 talen. TestGroup heeft naast Nederlandse tests, ook Franse, Duitse en Engelse tests. Wil je er zeker van zijn dat wij de test in de taal hebben die je nodig hebt, bel ons dan vrijblijvend om meer info te verkrijgen.

Hoeveel kost een online potentieelbeoordeling test?

De kostprijs van een assessment test hangt af van het aantal testen dat je hierin opneemt. Je kan meer informatie vinden op onze prijzenpagina. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit testen per kandidaat met credits of om een abonnement af te sluiten om onbeperkt te testen.

Hoe krijg ik meer uitleg over de resultaten van de test?

Na het afnemen van de test kun je ons gratis telefonisch consulteren om meer uitleg te krijgen over de resultaten en om het rapport te bespreken. Je kan hiervoor een afspraak maken met onze klantendienst om een passend tijdstip te kiezen.

Naast de interpretatie van het rapport kunnen wij je ook adviseren over de geschiktheid van de sollicitant of op welke punten deze persoon zich verder moet ontwikkelen. Dit consult is een kosteloze en vrijblijvende service die wij aanbieden.

Wat is deze online potentieelbeoordeling?

Het assessment is een verzameling van online testen en vragenlijsten om een kandidaat te beoordelen op enkele van zijn of haar vaardigheden. De online assessment test geeft een inzicht in de competentie, persoonlijkheid en intelligentie van de sollicitant. Hierdoor kun je een beter geïnformeerde keuze maken over de aanwerving of de promotie van de testafnemer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality