020 - 262 1630

Betrouwbaar online assessments inzetten: test je kandidaten

maandag 08 mei 2023

Internet is een ideaal medium als het gaat om e-assessments. Kandidaten zijn in grote groepen te pre-screenen en daarmee is het een uitermate praktisch alternatief voor uitgebreide assessment sessies. Tot nu toe was de fraudegevoeligheid altijd het struikelblok voor een grootschalig gebruik van e-assessments. Het valt immers lastig na te gaan wie er precies achter de computer zit. De kandidaat of zijn slimmere broer?

Betrouwbaar testen via het internet

Internet is een ideaal medium als het gaat om e-assessments. Kandidaten zijn in grote groepen te pre-screenen en daarmee is het een uitermate praktisch alternatief voor uitgebreide assessment sessies. Tot nu toe was de fraudegevoeligheid altijd hét struikelblok voor een grootschalig gebruik van e-assessments. Het valt immers lastig na te gaan wie er precies achter de computer zit. De kandidaat of zijn slimmere broer? Met The Bridge Ability Online van uitgever TestGroup is deze fraudegevoeligheid tot een minimum gereduceerd.

Iedere test is uniek

The Bridge Ability Online is een innovatieve capaciteitentest die het mogelijk maakt om een kandidaat op een betrouwbare manier via internet te testen. Die betrouwbaarheid wordt gegarandeerd doordat gebruik gemaakt wordt van een ingenieus platform dat de resultaten van de online test direct kan verifiëren. Zo bepaalt het systeem of de kandidaat in kwestie ook degene is geweest die het assessment heeft gemaakt. Het systeem voorkomt bovendien dat testvragen gaan circuleren op het internet. Iedere versie van The Bridge Ability Online is namelijk uniek door de ingebouwde itembank.

Hét alternatief voor uitgebreide assessments

‘Onze klanten vonden het lastig om kandidaten in een ongecontroleerde omgeving – bijvoorbeeld thuis –een assessment te laten doen,’ aldus Thomas Sitser, managing consultant van TestGroup. ‘Door de krapper wordende arbeidsmarkt is het voor hen erg belangrijk een kandidaat vroeg in het selectieproces te screenen op capaciteiten. Wachten op een uitgebreid assessment is dan geen optie: dat duurt te lang, waardoor een kandidaat al elders een baan gevonden kan hebben. Werkgevers willen vaak grote groepen kandidaten pre-screenen, en alleen de beste kandidaten uitnodigen voor een uitgebreide test. Een volledig assessment voor een grote groep is dan simpelweg te duur. Zo wil een klant in de luchtvaartindustrie de sollicitanten voor stewardess vooraf testen, dus voordat ze daadwerkelijk op gesprek komen.

The Bridge Ability Online

The Bridge Ability Online is dan een mooie aanvulling op het CV. Bovendien weet de klant in kwestie zeker dat de test ook echt door de betrokken kandidaat is ingevuld. En dat voorkomt niet alleen een hoop geld aan uitgebreide assessments, maar ook een hoop ellende achteraf. The Bridge Ability Online werkt uitermate gebruikersvriendelijk. Op www.bridge-assessment.com kunnen kandidaten en opdrachtgevers inloggen, waarna ze de op eenvoudige wijze toegang krijgen tot het testplatform.

Online assessment bestellen

Je kunt hier een capaciteitentest voor je kandidaat bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality