020 - 262 1630

Meet werkgeluk: hoe gezond zijn je medewerkers?

maandag 08 mei 2023

Het meten van de gezondheid van werknemers is een belangrijk aspect van een gezonde en productieve werkplek of kantoor. Een instrument dat kan worden gebruikt om de gezondheid van je werknemers te beoordelen is The Bridge Werkgeluk Indicator.

De Bridge Werkgeluk Indicator

De Bridge Werkgeluk Indicator is een vragenlijst die de verschillende dimensies van het welzijn van werknemers meet. Zo weet jij hoe je medewerkers zich voelen op de werkvloer en waar je al dan niet kan bijsturen. De test bestaat uit 54 vragen verdeeld over 4 categorieën: vermoeidheid, mentale afstand tot het werk, cognitieve vermoeidheid en emotionele vermoeidheid. De test is eenvoudig en snel te gebruiken, waardoor het een handige tool is om de gezondheid van werknemers te beoordelen.

Om de werkgeluk test te gebruiken, moet je de vragenlijst aan je werknemers voorleggen. Zodra je de antwoorden op de vragen hebt verzameld, kun je de gegevens analyseren om een idee te krijgen van hoe je werknemers zich voelen. Je kunt eventuele problemen identificeren en deze aanpakken.

Werkgeluk bij medewerkers vergroten

Door The Bridge Werkgeluk Indicator regelmatig af te nemen bij medewerkers, kun je veranderingen in de gezondheid en het welzijn van je werknemers bijhouden. Door veranderende gegevens kun je vaststellen waar verbetering nodig is. Dit kan je helpen proactieve stappen te ondernemen om eventuele problemen te voorkomen of aan te pakken.

Mogelijke problemen die met de Bridge Werkgeluk Indicator geïdentificeerd kunnen worden zijn: vermoeidheid, cognitieve of emotionele overbelasting en burn out. Als de resultaten specifieke problemen of zorgen onder je werknemers aan het licht brengen, kun je stappen ondernemen om deze problemen aan te pakken. Hoe je dat doet kies je zelf en hangt van bedrijf tot bedrijf af. Zo kun je extra middelen of ondersteuning bieden, beleid en procedures implementeren om specifieke problemen aan te pakken, of met werknemers samenwerken om oplossingen te ontwikkelen voor het bevorderen van gezond gedrag en een positieve werkomgeving.

Bied oplossingen

Wanneer je weet wat er speelt bij je werknemers, kun je hiermee aan de slag om een gezondere omgeving en gezondere werknemers te creëren. Gelukkige werknemers zorgen voor een aangenamere en productievere werksfeer.

Bevorder het geluk van medewerkers

Het aanmoedigen van werkgeluk en gezond gedrag onder je werknemers kan hun algemene gezondheid en welzijn helpen verbeteren. Denk aan het bevorderen van gezonde eetgewoonten, het stimuleren van lichaamsbeweging of het aanreiken van middelen om werknemers te helpen met stress om te gaan. Je kunt met je bedrijf meedoen aan fysieke wedstrijden of yogasessies organiseren. Misschien hebben je werknemers wel zelf leuke ideeën, vraag zeker hun input!

Bied ondersteuning en middelen

Er zijn veel middelen en ondersteuning die je kunt bieden om werknemers te helpen hun gezondheid en welzijn op peil te houden. Denk hierbij aan toegang tot therapie of welzijnsprogramma's op locatie, middelen voor geestelijke gezondheid of steun voor werknemers die met persoonlijke uitdagingen of stress te maken hebben. Je kan een buddy systeem starten binnen je bedrijf of samenwerken met een plaatselijke psycholoog.

Stimuleer een positieve werkomgeving

Een positieve werkomgeving kan een grote invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van je werknemers. Je kunt een ondersteunende, inclusieve en positieve werkomgeving creëren door open communicatie te bevorderen, hard werk te erkennen en te belonen, en mogelijkheden te bieden voor professionele ontwikkeling en groei. Denk zeker ook aan leuke teambuilding activiteiten of afterwork drinks die maandelijks of elk kwartaal georganiseerd kunnen worden. Sommige werknemers willen misschien wel zelf hun schouders hieronder zetten en een feest- of activiteitencomité starten.

Er zijn veel strategieën die je kunt gebruiken om de gezondheid en het welzijn van werknemers te verbeteren met behulp van de Bridge Werkgeluk Indicator. Door de onderzoeksresultaten te analyseren en actie te ondernemen om de geconstateerde problemen aan te pakken, kun je een gezondere en positievere werksfeer bieden aan je team.

Ga voor een gezond en productief team

De Bridge Werkgeluk Indicator is een waardevol instrument voor het meten en ondersteunen van het werkgeluk van werknemers. Door de vragenlijst correct te gebruiken en de gegevens te analyseren, kan je eventuele problemen zoals burn outs identificeren en actie ondernemen om het welzijn van je werknemers te ondersteunen en te verbeteren. Dat leidt tot gelukkigere, gezondere en productievere teams.

Bestel de werkgeluk test en start direct

  • Op de bestelpagina voor online assessments kun je de werkgeluk test bestellen voor je medewerkers of cliënten.
  • Deelnemers kunnen binnen 30 minuten na de bestelling beginnen met de test.
  • De werkgeluk test is alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties.
  • Het rapport is direct beschikbaar nadat de test is ingevuld.
  • Indien gewenst kun je na afloop van de test telefonisch met een TestGroup-consultant het rapport bespreken.
  • Voor bedrijven en organisaties die grote aantallen werkgeluk testen afnemen, is er een abonnement op Easy Select beschikbaar.

Video: The Bridge Werkgeluk Indicator

De beste strategie om je personeel binnenboord te houden? Meet het werkgeluk van je werknemers. Het is gemakkelijk, snel, kostenbesparend en helpt je om talent in je organisatie te behouden.

The Bridge Werkgeluk Indicator kan je hierbij helpen. Deze online test meet 4 dimensies van werkgeluk. Bedrijven en organisaties kunnen hiermee eenvoudig identificeren welke werknemers tevreden zijn met hun baan. The Bridge Werkgeluk Indicator is ontwikkeld na jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar het meten en voorspellen van werkgeluk. Het invullen van duurt slechts 12 minuten.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants